
بهاره افراسیابی شغل آباد
شناسایی و اولویت بندی شاخص های مدل کسب و کار پایدار صنعت هتلداری (هتل های ۴ و ۵ستاره )
- دانشجو
- بهاره افراسیابی شغل آباد
- استاد راهنما
- اسماعیل قادری
- استاد مشاور
- مهدی کروبی
- استاد داور
- سیدمجتبی محمودزاده
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- تاریخ دفاع
- ۳۱ شهریور ۱۴۰۲
- ساعت دفاع
- ۰۷:۰۰
- چکیده
-
چکیده
در این پژوهش چارجوبی جامع برای شناسایی و ارزیابی در هتل های ? و ? ستاره تهران ارائه شده است. این چارچوب مفاهیم اساسی دو روش تحلیل تماتیک و تحلیل سلسله مراتبی را در بر می گیرد. این دو رویکرد از کاربردی ترین ابزار های شناسایی و اولویت بندی معیارها هستند؛ اما استفاده از آنها به طور مجزا نمی تواند ارزیابی درستی ارائه دهد. تلفیق تلفیق ? روش تحلیلی ارائه می دهد که نه تنها از مزایای هریک برخوردار است؛ بلکه استفاده از آنها در کنار هم کاستیها را پوشش داده و در نهایت تحلیلی جدید و جامع ارائه می کند. هدف این پژوهش ارائه شاخص های پایداری در هتل های ? و ? ستاره تهران به عنوان زیرمجموعه اصلی صنعت توریسم است. دراین تحقیق به بررسی ابعاد اقتصادی، زیست محیطی، فناوری و فرهنگی در تحلیل های کسب و کار پایدار پرداخته است. به منظور شناسایی شاخص های پایداری و همچنین اولویت بندی ان ها ابتدا از ?? نفر از خبرگان که شامل مدیران و یا کارشناسان صنعت هتلداری (هتل های ?و ? ستاره) شهر تهران با سابقه حداقل ? سال در این صنعت بودند، مصاحبه صورت گرفت و با تحلیل مضمون به روش کدگذاری باز،محوری و انتخابی ?? شاخص شناسایی شد که سپس با تحلیل سلسله مراتبی ،معیار ها اولویت بندی شدند. یافته های تحقیق نشان داد که شاخص های پایداری از نظر خبرگان به ترتیب اولویت مدیریت منابع آب،مهارت ها و آموزش،بهره وری انرژی،صرفه جویی در هزینه از طریق بهره وری انرژی و منابع،حداکثر بهره وری و بهره وری از منابع و دارایی ها،دفع پسماند،استفاده هتل از محصولات و خدمات سازگار با محیط زیست،استفاده از سیستم های هوشمند، بهداشت عمومی، افزایش فرصت های شغلی محلی، توسعه اقتصاد محلی، بهبود تجربه مشتری،حفاظت از اطلاعات مشتری،عدالت اجتماعی،افزایش رفاه هستند.
کلیدواژه ها:
صنعت هتلداری، مدل کسب و کار، مدل کسب و کار پایدار، پایداری
- Abstract
-
Abstract:
This study presents a comprehensive framework for identifying and evaluating sustainability indicators in ۴ and ۵-star hotels in Tehran. The framework encompasses the fundamental concepts of two analytical methods, namely thematic analysis and hierarchical analysis. These two approaches are among the most practical tools for identifying and prioritizing criteria, but their separate use cannot provide accurate evaluations. The combined use of these two analytical methods provides a new and comprehensive analysis that not only benefits from the advantages of each approach but also covers their shortcomings. The purpose of this study is to provide sustainability indicators for the main subset of the tourism industry, namely ۴ and ۵-star hotels in Tehran. The research examines the economic, environmental, technological, and cultural dimensions in sustainable business analyses. To identify sustainability indicators and prioritize them, interviews were conducted with ۱۵ experts who were managers and/or specialists in the hotel industry (۴ and ۵-star hotels) in Tehran with at least ۵ years of experience in this industry. The ۱۵ indicators were identified through open, axial, and selective coding analysis and prioritized using hierarchical analysis. The research findings indicate that the sustainability indicators, in order of priority according to experts, are water resource management, skills and training, energy efficiency, cost savings through energy and resource efficiency, maximum efficiency and productivity from resources and assets, waste disposal, hotel use of environmentally-friendly products and services, smart systems utilization, public health, local job opportunities, local economic development, improved customer experience, customer information protection, social justice, and welfare enhancement.
Keywords :include hotel industry, business model, sustainable business model, sustainability.