زهرا صالحی

زهرا صالحی

عنوان پایان‌نامه

تاثیر تنوع دارایی ها برعملکرد بانکها نقش تعدیلگر کارایی سرمایه انسانی



    دانشجو زهرا صالحی در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ ساعت ، به راهنمایی محمد جواد محقق نیا ، پایان نامه با عنوان "تاثیر تنوع دارایی ها برعملکرد بانکها نقش تعدیلگر کارایی سرمایه انسانی" را دفاع نموده است.


    دانشجو
    زهرا صالحی
    استاد راهنما
    محمد جواد محقق نیا
    استاد مشاور
    محمد مهدی بحرالعلوم
    رشته تحصیلی
    مالي-گرايش بانكداري
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    تاریخ دفاع
    ۳۱ شهریور ۱۴۰۲
    ساعت دفاع

    چکیده

     هدف این پژوهش، بررسی تأثیر تنوع دارایی‌‌ها بر

    عملکرد بانک‌ها با در نظر گرفتن نقش تعدیلگر کارایی سرمایه انسانی می‌باشد. بدین منظور، برای سنجش تنوع دارایی‌ها از شاخص هیرشمن-هرفیندال تعدیل شده (AHHI) بر اساس طبقه‌بندی دارایی‌های بانک، برای سنجش عملکرد بانک از سه معیار سودآوری، کارایی هزینه و ثبات مالی، و برای سنجش کارایی سرمایه انسانی از مدل ضریب ارزش افزوده سرمایه فکری (VAIC) ارائه شده توسط پالیک (۱۹۹۸) استفاده می‌شود. جامعه آماری پژوهش حاضر، بانک‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران می‌باشند که بعد از غربالگری، ۱۴ بانک در بازه زمانی سال‌های ۱۳۹۴ الی ۱۴۰۰ به عنوان بانک‌های مورد مطالعه انتخاب می‌شوند. فرضیه‌های پژوهش به وسیله مدل‌های رگرسیونی و با استفاده از اطلاعات ۱۴ بانک منتخب آزمون می‌شوند. نتایج نشان می‌دهد که تنوع دارایی‌ها منجر به تضعیف عملکرد بانک در هر سه معیار سودآوری، کارایی هزینه و ثبات مالی می‌شود؛ اما در صورت وجود سرمایه انسانی کارا، تنوع دارایی‌ها باعث بهبود عملکرد بانک در سه معیار مذکور می‌شود.

      

    هدف این پژوهش، بررسی تأثیر تنوع دارایی‌‌ها بر عملکرد بانک‌ها با در نظر گرفتن نقش تعدیلگر کارایی سرمایه انسانی می‌باشد. بدین منظور، برای سنجش تنوع دارایی‌ها از شاخص هیرشمن-هرفیندال تعدیل شده (AHHI) بر اساس طبقه‌بندی دارایی‌های بانک، برای سنجش عملکرد بانک از سه معیار سودآوری، کارایی هزینه و ثبات مالی، و برای سنجش کارایی سرمایه انسانی از مدل ضریب ارزش افزوده سرمایه فکری (VAIC) ارائه شده توسط پالیک (۱۹۹۸) استفاده می‌شود. جامعه آماری پژوهش حاضر، بانک‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران می‌باشند که بعد از غربالگری، ۱۴ بانک در بازه زمانی سال‌های ۱۳۹۴ الی ۱۴۰۰ به عنوان بانک‌های مورد مطالعه انتخاب می‌شوند. فرضیه‌های پژوهش به وسیله مدل‌های رگرسیونی و با استفاده از اطلاعات ۱۴ بانک منتخب آزمون می‌شوند. نتایج نشان می‌دهد که تنوع دارایی‌ها منجر به تضعیف عملکرد بانک در هر سه معیار سودآوری، کارایی هزینه و ثبات مالی می‌شود؛ اما در صورت وجود سرمایه انسانی کارا، تنوع دارایی‌ها باعث بهبود عملکرد بانک در سه معیار مذکور می‌شود.

    واژگان کلیدی: تنوع دارایی‌ها، ثبات مالی، سودآوری، عملکرد بانک، کارایی سرمایه انسانی، کارایی هزینه.

      

    Abstract

    zzzzzzz