سیدمسعود احمدی

سیدمسعود احمدی

عنوان پایان‌نامه

خط مشی های پیشنهادی افزایش مشارکت شهروندان در بازار سرمایه



    دانشجو سیدمسعود احمدی در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۲:۰۰ ، به راهنمایی هادی خان محمدی ، پایان نامه با عنوان "خط مشی های پیشنهادی افزایش مشارکت شهروندان در بازار سرمایه" را دفاع نموده است.


    استاد راهنما
    هادی خان محمدی
    استاد مشاور
    مهسا قربانی
    رشته تحصیلی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    مدیریت و حسابداری
    شماره ساختمان محل ارائه
    ۴۵
    نام کلاس محل ارائه
    کلاس ۱۱۱[۲۴۱۱۱]
    شماره کلاس محل ارائه
    ۲۱۱
    تاریخ دفاع
    ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
    ساعت دفاع
    ۱۲:۰۰

    چکیده

      

    پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل مؤثر بر افزایش مشارکت مردم در بازار سرمایه و تحلیل ارتباط بین اعتماد و انگیزه سرمایه‌گذاری انجام شده است. در این تحقیق، عوامل مختلفی که بر رفتار سرمایه‌گذاران تأثیرگذارند، مورد بررسی قرار گرفت و همچنین به تحلیل نقش اعتماد در افزایش یا کاهش انگیزه سرمایه‌گذاری پرداخته شد. نتایج تحقیق نشان می‌دهند که اعتماد به بازار سرمایه یکی از ارکان اساسی برای تحریک انگیزه سرمایه‌گذاران و جذب مشارکت آن‌ها در بازار است. هرگونه کاهش در اعتماد سرمایه‌گذاران به بازار و نهادهای ناظر، به‌طور مستقیم بر افت انگیزه‌های سرمایه‌گذاری و کاهش تمایل به مشارکت در بازار سرمایه تأثیرگذار است.

    تحقیق حاضر همچنین از طریق ترسیم ماتریس اولویت‌بندی ارزیابی عملکرد IPA، مضامین کلیدی و اولویت‌های اجرایی برای نهادهای سیاست‌گذار در راستای بهبود شرایط بازار سرمایه را شناسایی کرد. بر اساس نتایج، مدیریت بازار سرمایه به‌عنوان اولویت نخست مطرح گردید و نهاد دولت باید تمرکز ویژه‌ای بر تقویت این بخش داشته باشد. همچنین، مضامین مرتبط با نقش نهادها در توسعه ابزارهای مالی، حقوق بازار سرمایه و مولفه‌های اقتصاد کلان نیز از اهمیت بالایی برخوردار بوده و باید از سیاست‌های تقویت‌کننده در این زمینه‌ها استفاده شود.

    در ادامه، مضامین سهولت دسترسی به بازار، آموزش و ارتقای سواد مالی، رسانه و مشوق‌های مالی و مالیاتی در اولویت‌های پایین‌تری قرار گرفتند و در صورت وجود منابع اضافی باید مورد توجه نهاد سیاست‌گذار قرار گیرند. از سوی دیگر، کنترل عواملی نظیر تحریم‌ها و بحران‌های محیطی که ریسک‌های سیستماتیک هستند، جزو متغیرهایی است که نهاد قانون‌گذار نمی‌تواند به‌طور مستقیم بر آن‌ها تأثیرگذار باشد.

    نتایج این پژوهش نشان‌دهنده نیاز به اقدامات سیاستی هدفمند و هماهنگ برای افزایش اعتماد و انگیزه سرمایه‌گذاران در بازار سرمایه است، که می‌تواند منجر به افزایش مشارکت عمومی و تقویت پایدار بازار سرمایه گردد.

      

    واژگان کلیدی:

    مشارکت در بازار سرمایه، اعتماد سرمایه گذاران، انگیزه سرمایه گذاران، مدیریت بازار سرمایه، سواد مالی